brown track and field

Lef en gewoon doen: kiezen voor ondernemen!

Al zo’n 15 jaar geleden gaven mensen om me heen mij de tip om voor mezelf te starten. Dat vonden ze echt iets voor mij! Toen wimpelde ik dat af met “nee joh, dat is niks voor mij, dat kan ik helemaal niet en is bovendien veel te spannend”. De keuze om niet te gaan ondernemen had toen vooral te maken met het ontbreken van lef en de onzekerheid over vaste inkomsten. Maar het bleef wel echoën in mijn hoofd…

Je hoeft niet geweldig te zijn om te starten, je hoeft alleen maar te starten om geweldig te zijn!

Nu, met een flinke dosis (werk)ervaring en een stuk wijzer en zelfbewuster ben ik er wel klaar voor! Met ruim 20 jaar werkervaring in werving en selectie en recruitment ben ik ervan overtuigd dat het voor mij anders moet en anders kan. Met het zelfstandig ondernemen kies ik voor meer balans, eigen regie, autonomie en vrijheid! Niet alleen ikzelf word daar blij van, maar vooral ook mijn gezin en de rest van mijn omgeving!

De keuze voor het ondernemerschap is tevens gevoed door van heel dichtbij te zien hoe kwetsbaar het leven is. Het leven is echt te kort om te gaan zitten afwachten tot het geluk je komt aanwaaien. Het deed me realiseren dat ik liever geen spijt wil hebben van de dingen die ik niet gedaan heb en vooral om in het moment te leven. 

Natuurlijk is het moment om juist nu, midden in de coronacrisis een eigen zaak te starten wel een heel spannende… Maar zoals een vriendin laatst tegen me zei, een beter moment is er eigenlijk niet, want als je het nu goed doet, dan red je het in andere tijden ook!

Is het bij jou ook wel eens door je gedachten gegaan om voor het ondernemerschap te kiezen? Ben jij ook op een punt beland waarop je meer autonomie en vrijheid wilt? Zelf je keuzes maken? Ik nodig je van harte uit om samen te sparren over jouw mogelijkheden en te onderzoeken wat ik vanuit Lex Digitalis voor je kan betekenen.