Haags uitje!

6 juli 2023 / in Nieuws / door Nelleke Eijsenga

Het afgelopen jaar is Lex Digitalis wederom flink gegroeid! Naast de opdrachten en relaties met onze bestaande opdrachtgevers hebben we daar ook nieuwe namen en mooie strategische- en toonaangevende opdrachten aan toe mogen voegen. Die groei hebben we mede te danken aan de professionals met wie wij samenwerken en met wie wij onze waarden en missie delen: maatschappelijke relevantie, denken in oplossingen, leveren van kwaliteit en het hebben van een duurzame relatie.  
 
Donderdagavond 22 juni hadden wij een mooi programma om de mensen die dit mede mogelijk gemaakt hebben in het zonnetje te zetten. Onder het genot van een glas bubbels zijn we gestart met een rondleiding in het Eschermuseum in het voormalige winterpaleis van regentes Emma. We kennen Escher natuurlijk van zijn kunstwerken met onmogelijke constructies, zoals oneindige trappen die niet op elkaar aansluiten en figuren die in elkaar passend overlopen in verschillende patronen. Naast het bekijken van deze prachtige kunstwerken kregen we in een vrijwel leeg museum een exclusieve rondleiding, waarbij we Escher leerden kennen als persoon met een inkijk in de technieken achter zijn kunstwerken. Een authentieke man, die de dingen op zijn eigen manier deed en die zijn tijd ver vooruit was. Een voorbeeld: hij was gevraagd om de guldenbiljetten te ontwerpen en wilde daar in plaats van zeevaarders, Nederlanders op afbeelden die wat hem betreft echt iets voor Nederland betekend hadden zoals Antonie van Leeuwenhoek en andere uitvinders. Hij week daarmee af van de regels, wat maakte zijn ontwerpen niet gekozen werden. Dit deed hem vervolgens weinig, omdat hij zich niet wilde aanpassen of in een bepaalde richting wilde laten duwen. Heel bijzonder en leuk om meer te weten te zijn gekomen over deze kunstenaar en de verhalen achter zijn werken! Dit is ook wat we van de genodigden terugkregen.   
 
Aansluitend zijn we naar Het Plein gegaan voor een borrel om met elkaar te proosten op de fijne samenwerking! Tijdens het diner gingen de gesprekken, naast Escher en elkaar beter leren kennen, uiteraard ook over de gedeelde passie voor privacy. Mooi om te zien hoe een ieders bevlogenheid, waarden en visie op dit gebied onderling verbindt met elkaar en voor nieuwe connecties en inzichten zorgt.  
 
We zijn heel dankbaar voor – en trots op de fijne club professionals met wie wij mogen samenwerken! Ook dank aan degenen die er nu om verschillende redenen niet bij konden zijn. We hopen volgend jaar naast de vertrouwde gezichten ook nieuwe professionals te mogen bedanken, dus wie weet geldt dit voor jou: tot volgend jaar!