Nooit meer werken!

24 februari 2022 / in Nieuws / door Elly van Viegen

Wie mijn profiel op https://www.lexdigitalis.nl/onze-mensen/#elly heeft gelezen, kent mijn motto: “zoek een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken”. In gesprekken vormt dat voor mij een rode draad, die je, als je al eens bij mij aan tafel hebt gezeten, zeker zal herkennen. Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat echt bij je past. We onderzoeken samen waar jij zo blij van wordt, dat je werk niet meer ervaart als werken, maar dat het energie en voldoening geeft, in plaats van energie kost. Dit motto is voor mij nog sterker geworden door van dichtbij te ervaren hoe kort en kwetsbaar het leven kan zijn. Het leven is te kort om je tijd te verdoen in een baan waar je ongelukkig van wordt.

In mijn gesprekken zet ik regelmatig de DISC- en drijfverenanalyse in. DISC geeft je inzicht in je voorkeursgedrag en je communicatiestijl: wat doe je, wat laat je zien en op welke manier breng je de boodschap. Het geeft je inzicht in jouw interactie met anderen, waarom je met sommige mensen wel een goede chemie ervaart en met anderen het jou meer moeite kost om te communiceren. Het geeft je tevens inzicht in hoe je het beste een boodschap kan brengen. Hoe je jouw communicatie efficiënt inzet, dusdanig dat jouw boodschap goed overkomt. In de drijfverenanalyse kijken we naar wat je motiveert, waarvoor je in beweging komt. Bij de DISC-analyse kijken we vooral naar hoe je je gedraagt, bij de drijfveren naar waarom je je zo gedraagt. Hoewel beide analyses los van elkaar al voor waardevolle informatie zorgen, maakt de interactie tussen de analyses dat je mooie inzichten krijgt in wat wel en wat niet bij je past. Sluiten je drijfveren bijvoorbeeld wel goed aan bij de organisatiecultuur van jouw werkgever? Waar kom jij nou echt je bed voor uit? Ongelooflijk waardevolle informatie als je het gevoel hebt niet op je plek te zitten in je werk of dat jouw potentie niet vol tot zijn recht komt. Hoe zou het zijn als je dat wél zou ervaren?

Mijn inspiratie komt van dichtbij. Afgelopen week was het een jaar geleden dat mijn zusje Sanne overleed. Veel te jong met haar 43 jaar en had graag nog een leven voor zich gehad, samen met haar dochter van nu 7 jaar. Nog steeds voelt het oneerlijk en onwerkelijk dat zij niet meer bij ons is. En zoals één van mijn zusjes zei: heel raar dat er geen herinneringen meer bij komen waar Sanne een onderdeel van uitmaakt. Samen met familie en vrienden van Sanne maakten we op haar verjaardag (en tevens sterfdag) afgelopen weekend in storm Franklin en flink wat regen een wandeling in Meijendel, een mooi natuurgebied aan de kust bij Wassenaar en Sanne d’r favoriete wandelbestemming. Het voelde alsof de hemel ook boos en verdrietig was en tegelijk was het ook heel fijn om samen herinneringen op te halen.

Ondanks het gemis heeft Sanne mij ook enorm geïnspireerd: leef in het nu en in dankbaarheid, geniet en maak mooie herinneringen samen, het leven kan zo voorbij zijn. Deze inspiratie neem ik mee voor mezelf, probeer ik bij te brengen bij mijn kinderen en neem het mee in mijn werk om vervolgens ook weer anderen te mogen inspireren.

Het leven is te kort om je energie te verliezen in een werkomgeving die niet bij je past. Wat wel bij je past? Ik nodig je van harte uit bij mij aan tafel om geïnspireerd te worden!